Lidt info om nye cykler i verdens navle for cyklister

cykel

Danmarks hovedstad blev for adskillige år siden udnævnt til den vestlige verdens cykelmekka, og sidste år er der kommet yderligere en fantastisk statistisk perle frem. Man ser fra dette år overvægt af cykler i vores hovedstad, ift. køretøjer. Det nye resultat er i særklasse, særligt når jeg sammenligner med resten af den industrielle del af verden. Hertil eksisterer der de åbenlyse goder, at luften, vi indånder, bliver forbedret, eftersom der skabes færre udledning afforurening ift. hvis alle mennesker hver dag færdes motorkøretøjer. Dertil kommer at det som bonus rimeligt trafiksikkert at være cyklist i Kbh, da man ser dedikerede cykelområder på alle hovedfærdselsårene, og du er aldrig palle alene i verden, så der er mindre fare for, at køretøjer ikke får øje på dig og din cyklist. Vi minder dog om evig og altid holde øje med drejende køretøjer med blinde vinkler.

cykel
Således er du med overvejende sandsynlighed selv cyklist og skal have en bedre dame- / herrecykel. Foruden at muligvis er en af ungerne blevet gammel nok til at det mangler sin private børnecykel. Vær sikker på at vælge en cykel, som passer til dit behov. Af denne grund er det vitalt at afklare, om du kun skal cykle kortere distancer inde i bylivet og muligvis bør kunne nøjes med en herre- og/eller damecykel i havelåge-stil, eller du kører længere afstand til dit arbejde, og af denne grund skal se på mere professionelle cykler.
Såfremt du har lidt gammel af gårde, har for eksempel sportsskader eller eksempelvis blot temmelig magelig, er en el cykel dit valg. Hvis det er tilfældet bør du gøre op med dig selv, om du foretrækker elcykleni sportsmodel, standard eller måske den rustikke shoppingcykel. Sådan en type cykel er i tillæg også klimavenlig, fordi cyklen får energi fra batterier, der besidder meget lang leveperiode. El-cyklerne har en bred vifte af mekanismer, men modellerne med såkaldt centermotor og motor i forhjulene er i øjeblikket de fortrinsviste forhandlede i EU. Cykelhandlerne har tilmed elcykler inkl. motor på baghjulet. Modellen med centermotor er den dyreste, men den har derimod også et meget behageligt elmotortræk. Mærkerne er virkelig mange af de samme fabrikanter, som ligeledes producerer de eldrevne cykler. Nogle eksempler er Centurion samt Nishiki og mange andre.