Min akasse viste sig at være det der hjalp mig

ase a-kasse

For et halvt år siden var stedet, hvor jeg tjente mine penge nødsaget til at fyre alle ansatte. Jeg stod derfor pludselig uden fast løn.

Det hele var virkelig uoverskueligt. Jeg har ikke på noget tidspunkt været uden stabilt arbejde. Heldigt nok har jeg fra begyndelsen været med i en arbejdsløshedskasse. Det var min redning, da jeg uden advarsel blev ledig.

Jeg har fra tid til anden haft i tankerne, at det ikke gav mening at være med i en a kasse. Jeg har jo nogensinde været
uden arbejde før, men heldigivis var jeg begavet nok til at forblive betalende medlem.

Da jeg uden forvarsel var uden arbejde var medlemskabet uden tvivl en stor hjælp.

A-kassen bistod med at finde rundt i det med økonomi og de mange regler, og de bidrog til at undersøge potentielle jobs, skriblejobansøgninger og CV’er. Det var reelt set rimeligt let.

Der er ikke mange jobs i mit erhverv. Af den grund var jeg beredt på, at jeg skulle være arbejdsløs over en lang periode. Pengemæssigt ville det være trangt, men det kunne godt gå. Jeg havde krav på arbejdsløshedsdagpenge som medlem af en a kasse. På den måde var jeg tilsikret økonomisk. Dagpenge er ikke svarende til en stabil løn, men jeg har råd til at beholde mit hus, og jeg får mad på bordet. Det er det væsenligste for mig, og det er jeg meget taknemmelig over.

Der findes jo rigelig akasser, og det væsentligste for mig er, at den jeg valgte er med kompetencer inden for mit erhverv. Arbejdsløsheds-kassen skal desuden være til at stole på. Glædeligvis følte jeg mig det rigtige sted.

Jeg blev indkaldt til et par planlagte møder hos min arbejdsløsheds-kasse, og der var derudover chance for at melde sig til til lærerige hold, som gjorde mig en del klogere på for eksempel virksomheder.

På et tidspunkt fik jeg et opkald fra ASE A-kasse – som lod mig vide, at arbejdsløsheds-kassen havde et potentielt arbejde til mig. Jeg var lykkelig.

Et par timer efter var jeg til møde i virksomheden. Samtalen gik forrygende, og senere samme dag kontaktede de mig om, at de havde valgt mig.

Jeg nåede at være arbejdsløs i nogle måneder, og det er en stor lettelse, at jeg nu har en fast indtægt. Jeg er henrykt for min nye chef.
Det er ikke skægt at være arbejdsløs, og det er essentielt at blive tilbudt den rette hjælp.

Jeg følte mig aldrig alene af min a-kasse.

At være berettiget til dagpenge som medlem af en arbejdsløsheds-kasse var uden tvivl min overlevelse økonomisk. På den måde var jeg garanteret pengemæssigt, og jeg blev aldrig nødsaget til at afskaffe de ting, der er vigtige for mig.